Afară – i vopsit gardul

Munca înnobilează omul.

După proverbul de mai sus se desfășoară o mare parte din activitatea unor oameni importanți din toate partidele noastre, dar cu precădere din cel mai mare partid din România. Glumesc, desigur. Adevărul este că zvonerul și răspândacul au devenit cele mai căutate funcții din organigrama PSD și de aceea asistăm stupefiați (unii dintre noi) la o serie de gafe, care, poate, ar fi de trecut cu vederea pe la partidele mici și neînsemnate. Alba-neagra cu excluderea europarlamentarului Cătălin Ivan pare să nu deranjeze niciun mahăr de prin conducerea PSD însă ea arată clar și fără echivoc lipsa de comunicare dintre structurile locale ale partidului și centru. Acum, vă spun drept că nu am vreo simpatie pentru graseiatul europarlamentar, care între noi fie vorba n-a făcut nicio urmă de sânge-n balegă de când reprezintă social-democrația românească pe la Bruxelles, dar nici nu pot să nu văd că astăzi a produs dovada că este încă membru de partid, publicând chitanța doveditoate a plății cotizației la zi. Nasol moment pentru cei care s-au grăbit să închidă subiectul înainte de a se asigura că nu se redeschide. N-așa domnule măi dragă Dobre, cel mai nou purtător de vorbe din peisaj?

Firește că subiectul de mai sus nu este cel mai important al momentului însă am ținut să-l comentez deoarece toată lumea așteaptă un alt fel de a comunica politic iar exemplul de mai sus numai asta nu arată. În fine, să facă ce-or vrea și ce or știi căci și noi facem la fel. Un alt subiect, mult mai important, este lupta, la baionetă deja, dusă de unii comunicatori cu marea Luluță națională. Recenta decizie a CCR a făcut lumină, și este foarte bine că a reușit să facă, într-o chestiune extrem de importantă – amestecul puterilor în stat. Bineînțeles că nu avea ce să caute DNA în executiv sau în legislativ, când vine vorba despre emitere de HG, OUG sau legi organice. În ce țară trăim? Suntem în Uagadugu? Cum să aberezi în așa hal încât să crezi că poți lăsa impresia de legalitate sau forță, când se vede de la o poștă că este abuz și aroganță? Palma peste ochi a CCR este binevenită și trebuie dată de fiecare dată când o instituție a statului, fundamentală sau nu, încearcă să siluiască legea. Așadar, cei care îi cer demisia Luluței au dreptate să o facă dar doar aceia care sunt curați și cât se poate de obiectivi. Când demisia o cere unul precum Băsescu…

Pentru că încă nu este momentul, într-un articol viitor o să încerc să vă dezvălui modul în care se face politica locală în continuare, despre felul în care ”breslele de meșteșugari” din politica locală se înfruptă din avuția noastră, sprijinite fiind de toată lumea, indiferent de partid. O să aflați cum semidocți sau și mai grav, idioți, ocupă funcții publice importante fără să aibă idee despre ce au de făcut sau fără pregătire profesională să o facă. Să fim sănătoși și mai vorbim.

Doamne ajută !

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s